Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Tarihçe
Dicle Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı iken, 2008 yılında Şırnak Üniversitesi’nin kurulmasıyla Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlanan Şırnak Meslek Yüksekokulu Muhasebe Bölümü, Elektrik Bölümü, İnşaat Teknolojileri Bölümü, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü, Otomotiv Bölümü, Özel Güvenlik ve Koruma Bölümü, Spor Yönetimi Bölümü, Makine Bölümü ile Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Bölümlerinde eğitim ve öğretimini devam ettirmektedir.
Kazanılan Derece
Program mezunlarına “Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Meslek Elemanı” unvanı verilir.
Kabul Koşulları
Bölümümüz her yıl örgün öğretime belirlenen kontenjan dahilinde TYT puan türü ile öğrenci almaktadır.
Üst Kademeye Geçiş
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı’nda yeterli puanı almak koşuluyla alanıyla ilgili lisans programlarına ya da Uzaktan Eğitim Sistemleri’nin lisans tamamlama programlarına başvurabilir.
Mezuniyet Koşulları
Bir öğrencinin izlemekte olduğu programdan mezun olabilmesi için; a) Öğretim planında yer alan tüm dersleri almak ve başarmakla, b) Ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO) >= (büyük ve eşit) 2.00 koşulunu sağlamakla, c) Ön lisans düzeyinde 120 AKTS kredisini tamamlamakla, yükümlüdür. Ayrıca 30 iş günü zorunlu stajlarını başarıyla tamamlamaları gerekmektedir. * Ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO): Öğrencinin ilgili döneme kadar almış olduğu ve notu oluşmuş derslerin ortalamasını ifade eder.
Mezun İstihdam Olanakları
Çalışma hayatında; Büro Yöneticisi, Bölüm/Birim Sekreteri, Ofis Hizmetleri Uzmanı, Üst Yönetim Asistanı, Yönetici Asistanı, Yönetici Sekreterliği gibi unvanlarla iş olanakları bulunmaktadır. Bu programdan mezun olan öğrencilerin, özel veya kamu sektöründe yönetim fonksiyonlarının yerine getirildiği her birimde yönetici sekreteri ya da yönetici asistanı olarak çalışma imkânları mevcuttur.
Ölçme ve Değerlendirme
Bu programda; ara sınav, ödev, alıştırma, proje, uygulama ve dönem sonu sınavı gibi farklı değerlendirme yöntemleri uygulanmaktadır. Değerlendirme yöntemleri arasında klasik sınav, çoktan seçmeli sınav, performans değerlendirme ve ürün değerlendirme yer alabilir. Programdan mezun olmak için ağırlıklı genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekmektedir. Bir dersin notu, yukarıdaki unsurların değerlendirilmesi sonucunda belirlenir ve harf olarak verilir. Programda yazılı sınav, uygulama dersi ve staj şeklinde üçlü bir ölçme değerlendirme sistemi vardır.



https://obs.sirnak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1394