|
Dili
|
Türkçe
|
|
Süresi (Yıl)
|
4
|
|
Azami Süresi (Yıl)
|
7
|
|
Kontenjanı
|
20
|
|
Staj Durumu
|
Var
|
|
ÖSYM Tipi
|
EA
|
Program İçeriği
|
GENEL BİLGİLER
İşletme Lisans programımız, kuruluşundan bugüne kadar öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası rekabette değişen koşullara uyum sağlayabilecek, özel sektör ve kamu kesiminin ihtiyaç duyduğu yönetici, uzman ve araştırmacı niteliklerine sahip olarak yetişmeleri için eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Bölümümüz, Kamu ve Özel sektöre yönetici ve eleman yetiştirmek amacını güden eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren bir bölümdür ve eğitim süresi 4 yıldır. Verilen eğitim müfredatı ile öğrencilerimizin istihdam edilecekleri işletme ve kuruluşların her alanda verimini artırmak amacıyla planlama , çalışmaları yönetme, denetleme ve analiz gücüne dayanan düşünce disiplinine sahip olması amaçlamaktadır. Ders programları hazırlanırken bu hedef göz önüne alınmakta olup öğrencilerimize matematik, istatistik, sosyoloji, ekonomi, hukuk daha ileri yıllarda ise üretim yönetimi ve pazarlama, yönetim ve organizasyon, muhasebe ve finansman gibi dersler verilmektedir.
VİZYON
Geleceği dönüştüren, alanında fark yaratan, tercih edilen, girişimci, mesleki bilgi ve becerilere sahip mezunlar yetiştiren öncü bir bölüm olmaktır.
MİSYON
Geleceği dönüştüren ve alanında fark yaratan bir bölüm olma vizyonu doğrultusunda; yenilikçi ve çok yönlü bir eğitim anlayışıyla, bilimsel araştırma, sosyal sorumluluk ve etik bilinciyle hareket eden, çevresine ve paydaşlarına duyarlı, farklı alanlarda mesleki yeterliliklere sahip bireyler yetiştirerek işletmecilik alanındaki araştırma ve uygulamalara ulusal ve uluslararası düzeyde katkı sağlamaktır.
TEMEL DEĞERLER
- Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilke ve değerlerine sadakat,
- Milli ve manevi değerlere bağlılık,
- Kalkınmaya dayalı ulusal ve küresel düzeyde yenilikçilik,
- Yaşam boyu öğrenme,
- Sürekli stratejik planlama, sürekli iyileştirme,
- Güçlü altyapı ve sistemler,
- İşbirliğine dayalı ortak çalışma (ulusal ve uluslararası)
- Öğrenci odaklılık,
- Çalışmalarında birey, aile, toplum bütünlüğü gözetmek.
|
Anabilim Dalı Başkanı
|
Doç.Dr. Emre Esat TOPALOĞLU
|
Anabilim Dalı Başkanı
|
Doç.Dr. Kemalettin ERYEŞİL
|
Tarihçe
|
2009-2010 Eğitim-Öğretim döneminden itibaren eğitim vermekte olan İşletme Bölümü genç, dinamik ve yeniliğe açık duruşuyla öğrencilerini, günümüz işletme yöneticilerinin sahip olması gereken tüm nitelik, beceri ve teknolojik bilgilerle donanımlı olarak yetiştirmektedir
|
Kabul Koşulları
|
Öğrencilerin programa yerleştirilme süreci, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) aracılığıyla gerçekleştirilmektedir.
|
Üst Kademeye Geçiş
Bölümümüz Türkçe lisans programında öğretim vermektedir. Ek olarak Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programları bölüm bünyesinde mevcuttur.
|
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin programdaki tüm derslerde başarılı olması, asgari 240 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmekte ve F1 veya F2 notunun olmaması gerekmektedir.
|
Mezun İstihdam Olanakları
|
Bölüm mezunları, kamu ve özel sektör kuruluşlarında müfettişlik, hesap uzmanlığı kontrolörlük vb. görevler yanında işletmelerin çeşitli departmanlarında meslek elemanları ve yönetici olarak çalışma imkanına sahiptirler. Bağımsız iş kurabilme nitelikleri kazanan bölüm mezunlarının serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak da çalışmaları mümkündür.
|
Ölçme ve Değerlendirme
|
Başarının ölçülmesinde yarıyıl içi notunun ağırlığı % 40 ve yarıyıl sonu sınavının ağırlığı % 60’tır. Bir dersten DC ya da DD harf notunu alan öğrenci, bu dersi koşullu başarmış (koşullu başarılı) kabul edilir. Bu nedenle bir dersten DC veya DD harf notunu alan öğrencinin bu dersten başarılı sayılabilmesi için AGNO’sunun en az 2.00 olması gerekir. Sorumlu olduğu öğretim planında koşullu başarılı dersi/dersleri bulunan öğrencinin mezun olabilmesi için tüm derslere ait AGNO’sunun en az 2.00 olması gerekir ve AGNO hesabına katılır.
|
https://obs.sirnak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?curSunit=102&lang=tr
|